Teamtalk til Mac


Skrevet af Thomas Byskov Dalgaard

Download Teamtalk til Mac OS X

Du kan downloade Teamtalk til Mac fra følgende link:
Download Teamtalk til Mac OS X 10.7 eller senere her

Installation af Teamtalk


OBS: Teamtalkklienten til Mac er en klient, som man må have en del tålmod med i starten. Den er langt fra fuldt tilgængelig, og kan kun bruges til voicechat. Derfor er guiden her også mere begrænset end til Windows og IOS.
Når du har downloadet dmg-filen fra linket ovenfor, så bn den med kommando-o.
Filen du skal åbne er en .PKG-fil. Når denne er åbnet kommer der en installationsguide frem, hvor du blot skal trykke "Fortsæt" nogle få gange indtil du kommer til 2Installer".
Du skal have dit password klart, da installationsprogrammet ellers ikke kan installere Teamtalk i din applications-mappe.
Når installationen er afsluttet skal du trykke på knappen "Luk".

Opsætning af Teamtalk på din Mac

I dette afsnit gennemgår vi de yderst nødvendige indstillinger for Teamtalk.


Når programmet er åbent tryk da på F4 for at komme til programmets indstillinger.
Det første felt du lander i er et felt kaldet nickname (brugernavn). Her skal du skrive det navn, som andre vil kunne se dig benævnt som, når du opretter forbindelse til serveren. Vi anbefaler, at du skriver både dit for- og efternavn, så alle kan se, hvem du er. På den måde ved alle, hvem der deltager, hvilket er rart både for de øvrige deltagere og dig selv.
Tab videre til du hører: Push to talk (tryk for at tale) checkboks ikke markeret. Marker denne med mellemrumstasten og tryk endnu engang på tab.
Du lander nu på knappen setup keys (vælg taster). Før du trykker mellemrum her, skal du overveje, hvilken tast du vil bruge for at tale i diverse chatrum. Det er en god idé at vælge en tast, som du ikke bruger jævnligt i dit daglige arbejde foran computeren. CTRl-tasten har været populær, men vi anbefaler en anden tast, fordi denne tast tit bruges til at standse oplæsningen med diverse skærmlæsere. Så når du læser noget, kan du uforvarende komme til at aktivere din taletast, når du er på et chatrum, og alt du ville var at standse oplæsningen- sådan lidt diskret. Overvej derfor dit valg, før du går videre. Du kan ikke bruge tasterne ctrl, alt eller kommando alene. De må høre sammen med en anden tast, eller også må du vælge en tast, som du sjældent bruger.
Tryk mellemrum på knappen "setup keys" og tryk efter et øjebliks ventetid på den ønskede tast og hold den nede i cirka to sekunder.
Din taletast er nu valgt, og du kan trykke shift-tab tilbage til knappen OK, som du kan aktivere med mellemrum.
Det sidste du skal gøre er at tjekke, at Teamtalk har forstået, at du ønsker at bruge en taletast og ikke stemmeaktivering. Stemmeaktivering vil opfange alt det du siger, og det er ikke sikkert, at du ønsker at alle skal høre, hva du siger hele tiden, mens du er i chatrummet.
Gå op i menulinjen og find menuen "Me" (mig på dansk).
Pil nedad til du hører: Push to talk. Hvis der siges, at dette punkt er markeret så kan du skippe de næste trin.
Tryk enter på menupunktet, og du er tilbage i Teamtalks hovedvindue igen.
Gå tilbage i menuen "ME" og pil nedad til du hører: "Voiceactivation". Er denne markeret, skal du trykke enter, hvorefter du lander i Teamtalks hovedvindue.

Opret forbindelse til serveren

For at oprette forbindelse til serveren, skal du trykke F2.
Skriv:
server.coolfortheblind.dk
Tryk enter.
Du skulle nu være forbundet til serveren.
Hvis ikke det virker, så tryk på dette link som åbner Teamtalk på din Mac og opretter forbindelse til serveren:
Forbind til serveren vd at trykke her

Næste gang du vil oprette forbindelse fra klienten kan du trykke F2 efterfulgt af enter, da de rigtige informationer så vil være skrevet korrekt ind for dig i klienten.

OBS: I forhold til at kunne håndtere kanaler i Teamtalk på Mac, så er dette en (for øjeblikket) meget besværlig proces. Vi har i vore tests ikke kunnet få kanaladministrationen til at virke på samme måde konsekvent, og derfor er vi ikke i stand til at lave en beskrivelse, da der kan ske ændringer fra gang til gan Teamtalk åbnes. Har du brug for at administrere kanaler, så gør det i stedet fra Windows- eller IOS-versionen af Teamtalk.

Tilbage til oversigten over guides