Twitter

I denne guide lærer du, hvordan du opretter en konto på mikroblogservicen
Twitter

som i øvrigt findes på dansk.

For yderligere hjælp til Twitter henvises til hjælpen på Twitters hjemmeside. Se nederst i denne guide for nyttige links.

hvad – og hvordan fungerer Twitter

Twitter er en mikroblogservice, som lader dig se, hvad dine venner laver. Faktisk var det Twitters oprindelige formål: At fortælle dig med få ord, hvad dine venner foretager sig.

Twitter har dog skiftet karakter siden hen, fordi mange begyndte at udsende links til nyhedsartikler og andre ting. Herved er Twitter i dag blevet et medie, som kan bruges til at kommunikere på og indsamle mange forskellige informationer.

Twitter kan ikke sammenlignes med andre netværk som eksempelvis Facebook. Twitter har ikke noget chatsystem, som Facebook har. På Twitter kan man skrive beskeder på op til 140 tegn. Af disse 140 tegn tæller ALT med. Dvs. alt fra mellemrum, til kommaer, punktummer osv.

Twitter anvender heller ikke princippet “venner”, men derimod kan man “følge” personer, og man kan få “følgere”. Følgere er folk, som “følger” en selv. hvis man synes at det én bestemt person skriver er interessant, så kan man følge ham/hende. Herved bliver man en “følger”.

Når man bliver fulgt af en “følger” som man selv følger, så kan man også skrive privatbeskeder til hinanden. Det vil sige, at ingen andre kan se, hvad man skriver. Her er der dog også grænsen på 140 tegn ialt.

Lad os tage et eksempel for at ovenstående give lidt mere mening:

Både Søren og Thomas har twitter. Hvis de skal kunne skrive privat til hinanden, så skal Thomas følge Søren, og Søren skal også følge Thomas. Rækkefølgen er ligegyldig, bare begge følger hinanden.

Men man kan sagtens følge nogen, som ikke følger en selv. Man kan bare ikke skrive privat til dem, men sagtens skrive kommentarer til dem. Her ligner Facebook og Twitter mere hinanden.

Den øvrige del af denne guide vil beskrive, hvordan du opretter en Twitter samt kommer igang med Twitter.

Opretelse af en Twitterkonto med skærmlæser

Her kommer en hurtig forklaring på hvordan du med en skærmlæser lettest kan oprette en Twitterkonto:

  1. Gå ind på siden:

    www.twitter.com
  2. Her kan du indtaste dit fulde navn, mailadresse samt adgangskode, og derefter trykke på tilmeld.
  3. Her skal du vælge dit brugernavn på Twitter. Du kan selv skrive, hvad du ønsker i edit-feltet, eller også vælge et brugernavn iblandt diverse forslag. Når dit brugernavn er valgt, skal du finde knappen “Opret”, som ligger nedenunder alle licensbetingelserne.
  4. Når du klikker “opret”, kommer der en vejledning frem, som hjælper dig godt i gang med Twitter. Der bliver ganske kort forklaret, hvad Twitter er, du får mulighed for at tilføje en lang række kendte personer, importering af kontaktpersoner samt søge efter venner m.m. Hvis du ønsker at springe nogle af disse trin over, er det lettest at gå ned i bunden af skærmbilledet, og derefter pile et par gange op til linket “Spring dette trin over”.

    Vær dog opmærksom på, at du på et tidspunkt bliver bedt om at skrive en lille beskrivelse af dig selv. Det skal du gøre, hvis andre skal kunne finde dig på Twitter.

Afsluttende bemærkninger

Twitter har en mobilside, som kan være mere tilgængelig for skærmlæsere. Denne finder du på:

http://m.twitter.com

Derudover findes der også forskellige klienter til hhv. Windows, IOS (Iphone osv.) og Mac. Vi kan dog ikke yde nogen særlig form for hjælp til disse. Derfor anbefaler vi, at du selv læser dokumentationen grundigt igennem, før du tager en klient i brug. Nedenfor har vi samlet et par klienter, som vi har testet. Nogle mere end andre.

Klienter til Windows

www.Easychirp.com

Denne klient er webbaseret og fungerer til alle styresystemer og browsere. Fordelen ved denne er, at den er let tilgængelig. Den eneste ulempe vi fandt ved den er, at den i skrivende stund ikke kan give besked om nye begivenheder automatisk. F.eks. modtagelse af privatbeskeder. Her må man selv opdatere manuelt for at se, at der er kommet noget nyt.

Twitmonger

Er en klient til Windows, som er lavet specielt til blinde. Der er ingen brugergrænseflade, hvilket betyder, at programmet udelukkende kan betjenes, hvis man lærer dets genvejstaster udenad. Når det så er sagt, så giver programmet brugeren mulighed for at bruge programmet uanset, hvor man befinder sig, hvilket for nogle kan være en fordel.

Det må dog understreges, at programmet ikke kan anbefales til brugere, der primært bruger et punktdisplay, fordi klienten sender beskeder gennem talesyntesen, som omsætter dette til punktskrift via det tilsluttede punktdisplay. Det betyder, at disse beskeder vil forsvinde meget hurtigt igen, hvilket ikke er særligt hensigtsmæssigt.

Mac OS X

YoruFukurou (NightOwl)

Denne klient fungerer rigtigt godt sammen med Voiceover på Mac. Findes både til Leopard, Snowleopard samt Lion.

IOS

Twitter (Den offocielle app)

Dette er den officielle klient til Twitter fremstillet af firmaet selv. Der findes også andre klienter, som er lavet som værende alternativer til denne klient. Fordelen ved denne klient er, at den er på dansk. Denne klient har en slags indbygget browser, hvor man kan læse artikler osv. uden at andre programmer åbnes. Faktisk mener vi at det nu er er en smagssag om man vil benytte klienter som Tweetlist, som er nævnt senere i denne guide.

Tweetlist

Denne klient er på engelsk, men er (efter vores opfattelse) pt. en rigtig god klient vi har set. Blandt andet har denne klient en indbygget browser, hvilket betyder, at artikler på websider kan vises uden at andre programmet skal åbnes. Dette ser vi som et stort plus. Vi har dog for nyligt opdaget, at den officielle Twitter-klient også har denne mulighed. Derfor anbefaler vi, at man selv afprøver de to klienter og herfra selv vurderer, hvad der er bedst.

Links til mere information om Twitter

Til sidst har vi samlet et par links, som kan være gode at læse, før du opretter en Twitter-konto eller hvis du netop har oprettet en Twitter-konto, men har brug for lidt hjælp. Alt efterfølgende er desværre kun på engelsk i skrivende stund.

Twitters hjælpeforside (også kaldet support)

Dette er stedet, hvor du kan udforske al hjælp med hensyn til Twitter.

Get to Know Twitter: New User FAQ

Her får du (næsten med garanti) besvaret dine spørgsmål om Twitter, hvis du er helt ny. Læser du informationen fra linket ovenfor, så vil du være godt rustet til at bruge Twitter.

Dette indlæg blev udgivet i Diverse. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *